Babinet.cz  /  Recepty  /  Sladkokyselá omáčka

Sladkokyselá omáčka

1.7.2006 - Redakce Babinet
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce čínského octa
  • 1 lžíce vína
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce kečupu
  • šálek hovězího vývaru
  • sůl
  • mletý zázvor
  • Glutasol
  • 1 lžíce máčeného škrobu
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, třený česnek, mletý zázvor, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Přidáme kečup, sójovou omáčku, ocet, cukr, sůl, Glutasol. Povaříme a lehce zahustíme máčeným škrobem. Šleháme metličkou, aby byla omáčka hladká. Podáváme ji nejlépe vychlazenou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz