Babinet.cz  /  Recepty  /  Kaštanová nádivka se zelenou petrželkou

Kaštanová nádivka se zelenou petrželkou

6.1.2008 - Redakce Babinet
  • 20 dkg oloupaných uvařených kaštanů
  • 20 dkg bílého pečiva
  • 0,15l mléka
  • 2 vejce
  • petrželová nať
  • 5 dkg másla
  • muškátový květ
  • sůl
  • špetka bílého pepře
Kaštany jemně nastrouháme, pečivo pokrájíme na kostičky a pokropíme mlékem, to necháme vsáknout. Měkké máslo rozetřeme se solí a žloutky, přidáme koření, zelenou petrželku, změklé pečivo a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Takto připravená nádivka se hodí do krůty, kuřete či jiného masa dle momentální chuti či možností. V případě, že nejste zrovna milovníky masa, připravte si dvojitou dávku nádivky a zapečte ji v malém pekáčku. Výborně se hodí k šťouchaným bramborám a bramborové kaši. Nádivku krájejte na kostičky a ozdobte jogurtovým dresinkem a čerstvou petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz