Babinet.cz  /  Recepty  /  Rýže podle císařovny

Rýže podle císařovny

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 0,5 l mléka
  • 100 g rýže
  • 30 g másla
  • 20 g želatiny
  • 100 g cukru
  • 50 g kandovaného ovoce
  • 2 lžíce rumu
  • 0,2 l šlehačky
  • sůl
  • kousek vanilky
Rýži přebereme, opereme a dáme vařit do osoleného mlíka. Když je rýže téměř vařená, přidáme k ní vanilku a cukr a dovaříme ji. Vařenou rýži sundáme z ohně, přimícháme máslo a želatinu předem namočenou v 0,1 l horké vody a dobře rozmíchanou, kandované ovoce drobně nakrájené a předem namočené v rumu. Vše dobře zamícháme a necháme prochladnout. Mezitím ušleháme šlehačku. Jakmile směs začne houstnout, opatrně přimícháme ušlehanou šlehačku, upravíme do formy a necháme řádně prochladnout. Před podáváním ponoříme formu na několik minut do vroucí vody a pak vyklopíme na mísu, pokapeme zbylým alkoholem a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz