Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jablka smažená v těstíčku

Jablka smažená v těstíčku

15.1.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g jablek
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce koňaku
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce bílého vína
  • špetka soli
  • olej
  • práškový cukr

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a položíme na plochou mísu, pokapeme šťávou z poloviny citronu, poprášíme trochou cukru, pokapeme koňakem a necháme asi 1/2 hodiny marinovat. Z mouky, soli, žloutků, vody a vína připravíme hustší tekuté těsto, ve kterém obalujeme připravená jablka a usmažíme je po obou stranách do zlatova. Ještě teplé posypeme práškovým cukrem. Jablka můžeme nahradit pomeranči, meruňky (na marinování použijeme rum), banány (na marinování použijeme rum a necháme marinovat jen několik minut). Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz