Babinet.cz  /  Recepty  /  Italské čokoládové lanýže

Italské čokoládové lanýže

15.1.2006 - Redakce Babinet
  • 175 g tmavé čokolády
  • 2 lžíce mandlového likéru (amareto)
  • 40 g nesoleného másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g strouhané mléčné čokolády
Rozpusťte čokoládu s likérem v misce umístěné nad pánví s horkou vodou. Neustále míchejte, aby se vše spojilo. Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte cukr a mandle. Nechte směs vychladit v ledničce, potom v ní udělejte 24 koulí. Nastrouhanou čokoládu dejte na talíř a koule v ní obalte. Vložte koule do papírových mističek na cukroví a nechte vychladit.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz