Babinet.cz  /  Recepty  /  Višňový clafoutis

Višňový clafoutis

6.9.2006 - Redakce Babinet
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 1 vanilínový cukr
  • 400 g čerstvých višní nebo třešní
  • 2 lžíce cukru krupice na poprášení
Mouku prosijeme s moučkovým cukrem do mísy a vymícháme s mlékem do hladka. Pak vmícháme vanilínový cukr a vejce. Višně omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Rovnoměrně je rozdělíme do kulaté, nízké koláčové formy (velké - prům. 28 cm) vymazané máslem. Na višně nalijeme těsto. Formu dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia (horkovzdušně na 160 stupňů) na zhruba 45 minut. Podáváme teplé, pocukrované. Doporučuje Dr.Oetker. Zajímavost: Clafoutis je francouzský tradiční koláč z třeného těsta s ovocem, hlavně s černými třešněmi, obdoba české bublaniny. Pro výraznější aroma použijte třešně či višně nevypeckované.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz