Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pařížská jablka

Pařížská jablka

15.2.2006 - Redakce Babinet

Moučník vhodný pro diabetiky, 1 porce obsahuje 35 g sacharidů.

Piškot:

  • 2 vejce
  • 1 lžičku horké vody
  • nekalorické sladidlo (místo 60 g cukru)
  • 60 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • tuk na vymaštění
  • hrubá mouky na vysypání
  • jádra ořechů

Náplň:

  • 6 loupaných jablek bez jádřinců
  • 2 lžíce ořechových jader
  • 2 lžíce dia džemu
  • 1 lžička rumu
  • 3 tablety nekalorického sladidla

Krém:

  • 6 dl mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • nekalorické sladidlo
  • 1 lžička rumu

Z bílků ušleháme sníh, lehce vmícháme žloutky a sladidlo rozpuštěné ve vodě a nakonec na celou plochu prosijeme mouku a kypřící prášek. Lehce zamícháme, těsto rozetřeme do malého pekáčku vymaštěného a vysypaného moukou a upečeme ve středně vyhřáté troubě, na 200 stupňů Celsia. Krátce před podáváním nakrájíme piškot na 6 čtverečků, vložíme je do širokých kompotových misek, pokapeme šťávou vypečenou z jablek, poklademe pečenými jablky, přelijeme krémem, necháme vychladit a ozdobíme ořechovými jádry. Příprava jablek: pokropíme je roztokem sladidla v troše vody a upečeme do poloměkka, pak je naplníme směsí nakrájených ořechových jader, džemu a rumu. Příprava krému: v mléce rozmícháme pudink, za stálého míchání uvedeme do varu, povaříme minutu, pak vychladíme, osladíme sladidlem rozpuštěným ve lžíci mléka a podle obliby můžeme dochutit rumem. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz