Jehněčí kulajda
odřezky a kosti z jehněčího masa (v množství asi 2 kůstky a pár kousků odřezků), 1 brambora, 1 velká mrkev, 1 větší petržel, kousek celerové natě - nemusí být, 1,5 l vody, 1 dcl mléka, 2 lžičky sekané natě kopru, 4 lžičky jablečného octa, sůl, mletý černý pepř
Kosti, odřezky a očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu přiveďte v osolené vodě k varu a nechte probublávat až do chvíle, kdy se vypaří zhruba 1/4 objemu vody. Přilijte 1 dcl mléka, 4 lžičky jablečného octa a přidejte sekaný kopr. Promíchejte, osolte, opepřete a podávejte.
Další recepty
-
Vynikající rychlý jablkový dezert pro chvíle všední i sváteční
Tento víkend je slunečný a teplý a tak mnohé z nás počasí doslova výtahlo ven, ať už na...
-
Jednoduchý kedlubnový mozeček s vejci. Rychlá večeře, která zasytí!
Kedlubnový mozeček je jednoduché a rychlé jídlo, které se skvěle hodí k večeři. Jeho...
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
-
Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka
Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně...
Oblíbené recepty
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)