Babinet.cz  /  Recepty  /  Jehněčí kulajda

Jehněčí kulajda

5.4.2007 - Redakce Babinet
odřezky a kosti z jehněčího masa (v množství asi 2 kůstky a pár kousků odřezků), 1 brambora, 1 velká mrkev, 1 větší petržel, kousek celerové natě - nemusí být, 1,5 l vody, 1 dcl mléka, 2 lžičky sekané natě kopru, 4 lžičky jablečného octa, sůl, mletý černý pepř Kosti, odřezky a očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu přiveďte v osolené vodě k varu a nechte probublávat až do chvíle, kdy se vypaří zhruba 1/4 objemu vody. Přilijte 1 dcl mléka, 4 lžičky jablečného octa a přidejte sekaný kopr. Promíchejte, osolte, opepřete a podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz