Babinet.cz  /  Recepty  /  Drůbeží vývar s žemlí

Drůbeží vývar s žemlí

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 12 plátků žemle
  • 70 g másla
  • 1l drůbežího vývaru
  • 0,2l smetany
  • 3 žloutky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g strouhaného čedaru
Žemle rozkrájíme na plátky, osmažíme na másle, vložíme do polévkové mísy a zalijeme vývarem. Ve smetaně rozšleháme žloutky a přilijeme je do polévky. Podle chuti přisolíme a opepříme. K polévce podáváme strouhaný sýr.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz