Babinet.cz  /  Recepty  /  Boršč ruský

Boršč ruský

8.6.2005 - Redakce Babinet
  • 2l vody,
  • 6 malých brambor krájených na kostky,
  • 3/4l nakrájené kapusty,
  • 2 střední oloupané nastrouhané červené řepy,
  • 1/4l mrkve nakrájené na kolečka,
  • 3 lžíce rajské pasty,
  • 1/2l smetany,
  • 2 lžičky soli,
  • 2 bobkové listy,
  • 1 1/2 lžičky koriandru,
  • 1 lžička mletého pepře,
  • 1/2 lžičky asafoetidy (pokud máte),
  • 1/4 lžička mletého hřebíčku,
  • 2 lžičky přírodního cukru,
  • 4 lžíce citrónové šťávy,
kousek máslaDo vroucí vody nasypejte červenou řepu, mrkev, brambory a kapustu spolu s bobkovými listy. Vařte dokud zelenina nezměkne cca 20 minut. Přidejte zbytek koření, cukr, sůl, rajský protlak a dobře promíchejte. Ještě chvíli povařte a po odstavení z plamene přidejte citrón, máslo, smetanu a vše znovu promíchejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip