RECEPT TÝDNE "Ricottový dezert s rebarborou"
Tento dezertíček přišel na svět díky podivné obdobné receptuře uvedené v jednom renomovaném kulinářském časopisu. Předepsané suroviny a jejich množství se mi nepozdávaly, a tak jsem recept mírně upravila a.. ricottový dezert byl na světě.
Dodržení předepsaných surovin a postupu v původním receptu by skutečně vedlo ke zcela jinému (téměř tekutému) výsledku.
Tento jednoduchý a nápaditý dezert se výtečně hodí do nastávajících horkých letních dnů. Pokud nás tedy předpověď počasí nezklame.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
200 g ricotty, 200 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 špalíky rebarbory, 4 vejce, máslo, sůl, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička moučkového cukru
V míste ušlehejte mléko s cukrem, špetkou soli a vejci. Přidejte ricottu a lžičku prášku do pečiva, znovu dobře prošlehejte.
Rebarboru omyjte a pokrájejte na dvoucentimetrové špalíky. Špalíky rebarbory přiveďte v menším hrnci se 4 lžícemi vody a lžičkou cukru k varu a povařte asi 5 minut.
Větší zapékací misku nebo čtyři menší misky vymastěte máslem a vlijte do ní vytvořenou směs. Na směs rozhoďte lžící rozvařenou rebarboru. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut.
Tip:
Ricotta je italský tvaroh, který se vyrábí ze syrovátky. Z mléčných produktů obsahuje ricotta nejmenší množství tuku. V obchodech se prodává po kelímcích a najdete ji v chladícím boxu mezi sýry.
Další recepty
-
Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím...
-
Sýrová polévka z Alp: Tradiční švýcarská chuťová lahůdka
Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně...
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)