Babinet.cz  /  Recepty  /  RECEPT TÝDNE "Ricottový dezert s rebarborou"

RECEPT TÝDNE "Ricottový dezert s rebarborou"

12.6.2006 - Redakce Babinet
Tento dezertíček přišel na svět díky podivné obdobné receptuře uvedené v jednom renomovaném kulinářském časopisu. Předepsané suroviny a jejich množství se mi nepozdávaly, a tak jsem recept mírně upravila a.. ricottový dezert byl na světě. Dodržení předepsaných surovin a postupu v původním receptu by skutečně vedlo ke zcela jinému (téměř tekutému) výsledku. Tento jednoduchý a nápaditý dezert se výtečně hodí do nastávajících horkých letních dnů. Pokud nás tedy předpověď počasí nezklame. Pro 4 osoby budete potřebovat: 200 g ricotty, 200 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 špalíky rebarbory, 4 vejce, máslo, sůl, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička moučkového cukru V míste ušlehejte mléko s cukrem, špetkou soli a vejci. Přidejte ricottu a lžičku prášku do pečiva, znovu dobře prošlehejte. Rebarboru omyjte a pokrájejte na dvoucentimetrové špalíky. Špalíky rebarbory přiveďte v menším hrnci se 4 lžícemi vody a lžičkou cukru k varu a povařte asi 5 minut. Větší zapékací misku nebo čtyři menší misky vymastěte máslem a vlijte do ní vytvořenou směs. Na směs rozhoďte lžící rozvařenou rebarboru. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut. Tip: Ricotta je italský tvaroh, který se vyrábí ze syrovátky. Z mléčných produktů obsahuje ricotta nejmenší množství tuku. V obchodech se prodává po kelímcích a najdete ji v chladícím boxu mezi sýry.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz