Skvělá, celoročně dostupná zelenina je plná skvělé chuti a vitaminů. Pusťte se do ní s našimi recepty
- 2 až 3 menší červené řepy (cca půl kila)
- 750 ml zeleninového vývaru
- 150 ml sojového mléka (lze použít i jiné rostlinné mléko – kokosové, mandlové atd.)
- 1 cibule střední velikosti
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička čerstvých lístků tymiánu
- 1 polévková lžíce čerstvé šťávy z citronu
- Dýňová semínka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme řepu, chvíli opékáme, přidáme koření, vývar a sojové mléko. Vaříme doměkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, servírujeme a navrch sypeme opražená dýňová semínka.
Kakaová buchta s řepou
Na těsto
- 2 bulvy červené řepy
- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku pramenité vody
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 2 vejce velikosti M
- 5 vrchovatých polévkových lžic kakaa
- 1,5 čajové lžičky jedlé sody
- 1,5 čajové lžičky perníkového koření
- 3/4 balení prášku do pečiva
Na dozdobení
- Marmeláda (může být s jakoukoliv příchutí podle libosti, já používám jahodovou)
- Čokoláda
Všechny ingredience smícháme, řepu strouháme najemno. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 stupňů. Těsto zkoušíme zapíchnutím špejle, nelepí-li se, máme hotovo. Po vychladnutí mažeme marmeládou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.