Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Povánočně dietní: Zeleninový salát se špaldou

Povánočně dietní: Zeleninový salát se špaldou

1.1.2019 - AndreaP.

Vánoční svátky jsou za námi. Doba lenošení spojeného s díváním se na televizi a hlavně zvýšeného příjmu potravy, kdy to vše tak nějak k Vánocům již tradičně patří, se na mnohých z nás ale neblaze podepsal. Kila navíc, těsné kalhoty, škrtící halenka .... tak přesně toto bývá častý následek. Co s tím? Nezbývá, než tělu zase trošku odlehčit dietní stravou.  A tak jsme pro vás (i pro nás) připravili takový miniseriál  "povánočně dietní", ve kterém vám představíme pár odlehčených receptů.

Zeleninový salát se špaldou

  • papriky (červená, žlutá)
  • 3 rajčata
  • 2 menší cibule
  • 1 středně velká okurka
  • 150 g uvařených špaldových zrn (krup)
  • ocet
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • cukr
  • 150 g balkánského (nebo tvrdého strouhaného) sýra

Všechnu zeleninu nakrájíme na větší nudličky (okurku mužeme nastrouhat neoloupanou), přidáme uvařenou špaldu, posypeme bazalkou, opepříme, osolíme a promícháme. Ochutíme octem (můžeme i trochu osladit) a pokapeme olejem. Necháme cca 30 minut odležet a rozdělíme do misek. Každou porci mužeme silněji posypat strouhaným sýrem a zdobíme lístky bazalky, nebo snítkou petrželky.

Předcházející díly :

Povánočně dietní: Špagety s cuketou a artyčoky

 

(ilustrační fotografie)

(reedice - zdroj www.probio.cz)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz