Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Piškot s pudinkovým pohlazením

Piškot s pudinkovým pohlazením

19.1.2013 - AndreaP.

Máme tady mrazivý víkend, což je na jednu stranu nevýhoda, neb venku se dá vydržet opravdu jen krátce, na stranu druhou ale musíme brát v potaz také ty pozitivní věci a sice, že mráz by mohl pomoci zlikvidovat viry republikou se plížící chřipkové epidemie, o které jsme si povídali už v minulém článku. Ať tak či tak, i náš organismus potřebuje trošku toho rozmazlování, a tak si pojďme udělat další moučník na neděli. Je to recept vyzkoušený a jak mi bylo sděleno, je prostě žravý. Tak se na něj pojďme spolu podívat.

Potřebujeme

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 4 lžíce horké vody

Krém:

  • ½ l mléka
  • 2 jahodové pudinky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla (případně Hery)

 

Navíc :

  • 1 šlehačka v prášku  Dr.Oetker
  • strouhaná čokoláda (případně Granko)


Vejce musí mít pokojovou teplotu, na to vždy dbáme při přípravě piškotového těsta.  Oddělíme žloutky od bílků. Samotné žloutky ušleháme s cukrem (šleháme opravdu dlouho, minimálně tak 6-8 minut ručním elektrickým šlehačem, směs hodně nabude). Během tohoto šlehání postupně přidáváme horkou vodu. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, malou část přidáme do žloutkové směsi, teď už nepoužíváme elektrický šlehač, ale opatrně ručně vmícháváme. Poté zase pomalu přimícháváme mouku a úplně nakonec zbytek sněhu. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 minut na 180 stupňů.


Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme klasickým způsobem pudink. Do zcela vychladlého pak zašleháme vanilkový cukr, tvaroh a změklé máslo (heru).

Vychladlý piškot potřeme krémem a na něj poté naneseme vrstvu šlehačky (příprava dle návodu na sáčku). Celé nakonec posypeme strouhanou čokoládou.

Lze tento recept samozřejmě i obměňovat, udělat kakaový piškotový korpus a krém pak třeba vanilkový a podobně.

Dobrou chuť přeji.

 

(foto Šárka V.)

Vaše názory

Další recepty

  • 7 nejčastejších chyb při grilování, týkají se i vás?

    Odpovídá Jan Hajný, šéfkuchař tescorecepty.cz. Poslechněte si také rozhovor, kde se dozvíte další rady a tipy ke grilování. 1. ...

  • Caesar hot dog

    Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme...

  • Pivní roštěnky

    Naložená roštěnka - to je to pravé chlapské jídlo, kterým ale zcela jistě nepohrdne žádný labužník. Navíc příprava je velmi snadná a rychlá a...

  • Chalupářský boršč

    Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ukrajinské a ruské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku a...

Náš tip
  • Originální květiny a kytice Frutiko z čerstvého ovoce, čokolády a dortů představují skvělý dárek s objednáním online a doručením po celé ČR!
  • Dodáváme originální parfémy a kosmetiku světových značek Armani, Dior, Chanel, Lacoste velice levně. Skladem máme 75 000 kusů parfémů a kosmetiky.
  • Sháníte kvalitní kancelářské židle? Vyberte si ze širokého sortimentu v internetovém obchodě Hawaj.cz

  • CVIČTE KEGELOVY CVIKY NEJEN PRO LEPŠÍ SEX!