Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Klobásy na černém pivu

Klobásy na černém pivu

23.11.2012 - AndreaP.

Shon. Tak by se dal nazvat tento čas. Čas, kdy advent klepe na dveře, vánoce se kvapem blíží a většina z nás přemýšlí, jakými dárky potěšit své blízké, kdy se vrhnout na vánoční úklid, jaké vánoční cukroví letos upéct, kdy s pečením začít a podobně. K tomu pochopitelně starost o domácnost jako takovou, o děti a nesmíme opomenout hlavní fakt, že toto vše většina z nás musí zvládat při zaměstnání. A den má jen 24 hodin.  Která žena by toto neznala? Muži prominou, že hovořím k ženám, ale  jsme na ženském serveru a výše popsané je prostě tak. Unavené z práce příjdeme domů a ozve se "mamííí, my máme hlad". A zde se dostávám k podstatě dnešního receptu. Za sebe musím říct : "miluji jednoduché recepty na rychlou večeři". A jako takový pro vás dnes vybírám další z osvědčených receptů naší skvělé babinetky Bety.  Přesný rozpis surovin není uveden, neb jak bude z receptu patrné, odvíjí se podle počtu strávníků.

 

Suroviny

  • několik párů klobás
  • sterilované papriky "kozí rohy"
  • cibule
  • kečup
  • černé pivo

 

Cibuli nakrájíme na kolečka či proužky a vložíme na dno pekáče. Klobásy podélně nařízneme a do řezu vložíme sterilovanou papriku kozí roh a celé takto položíme na cibuli. Opakujeme, až máme potřebný počet klobás/porcí.  Pokapeme hustě kečupem, přibližně do poloviny výšky klobás. Poté zalijeme černým pivem tak, aby klobásky byly téměř celé potopené. Pečeme nejprve zakryté, nakonec odkryjeme a necháme ještě chvíli zapéct.

A  tip na závěr? Zkuste klobásy i takto ...

Klobásy podélně rozkrojíme (opatrně, ať nepřekrojíme). Vnitřek vymažeme prolisovaným česnekem, přidáme plátky cibule a feferonky. Vložíme do pekáče. Dále si připravíme marinádu složenou z kečupu, medu a černého piva (vše dle chuti), řádně rozmícháme a nalijeme na klobásky. Z receptu je patrné, že podstatnou změnou v tomto podání je mimo jiné hlavně ten med přidaný do marinády. Pečeme zhruba 25 minut. Nejlepší příloha je krajíc čerstvého chleba a pochopitelně pivo !

Toto je recept, u kterého se dá improvizovat, skvěle to bude chutnat také s přílohou ve formě grilované zeleniny - papriky, cukety, kukuřice, cibule a podobně.

A jaké jsou vaše tipy na takové rychlé večeře? Podělte se s námi. Budeme moc rádi za vaše nápady a recepty, protože inspirace není nikdy dost.

Dobrou chuť !

 

Vaše názory

Další recepty

  • 7 nejčastejších chyb při grilování, týkají se i vás?

    Odpovídá Jan Hajný, šéfkuchař tescorecepty.cz. Poslechněte si také rozhovor, kde se dozvíte další rady a tipy ke grilování. 1. ...

  • Caesar hot dog

    Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme...

  • Pivní roštěnky

    Naložená roštěnka - to je to pravé chlapské jídlo, kterým ale zcela jistě nepohrdne žádný labužník. Navíc příprava je velmi snadná a rychlá a...

  • Chalupářský boršč

    Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ukrajinské a ruské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku a...

Náš tip
  • Originální květiny a kytice Frutiko z čerstvého ovoce, čokolády a dortů představují skvělý dárek s objednáním online a doručením po celé ČR!
  • Dodáváme originální parfémy a kosmetiku světových značek Armani, Dior, Chanel, Lacoste velice levně. Skladem máme 75 000 kusů parfémů a kosmetiky.
  • Sháníte kvalitní kancelářské židle? Vyberte si ze širokého sortimentu v internetovém obchodě Hawaj.cz

  • CVIČTE KEGELOVY CVIKY NEJEN PRO LEPŠÍ SEX!