Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Višňové řezy

Višňové řezy

18.11.2012 - AndreaP.
Máme neděli, venku je tak nějak pošmourno, na pečení cukroví nám ještě nějaký ten den přece jen zbývá, a tak pokud nás honí mlsná je zde ideální doba na nějaký ten dobrý moučník k odpolední kávě. V poslední době jsme zde měli hlavně moučníky jablkové (nebojte, ještě další jablkové recepty máme v zásobě, neb jablíček není nikdy dost), ale co dnes zkusit něco jiného? Třeba nádherně barevné lahodné višňové řezy babinetky Jirušky? Ano vím, že není sezóna višní, ale nebojte,v tomto receptu se jedná o ovoce kompotované. Zde je recept a já vám přeji nejen krásnou neděli, ale hlavně ať vám chutná :-)

Suroviny

  • 250 g Hery
  • 250 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 260 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao
  • 1 velký višňový kompot (kdo nerad višně, dá třešně - opět vynikající chuť)
- krém :
  • 300 ml komp. šťávy
  • 1 lžíce cukru krystal
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 máslo
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce rumu
- poleva :
  • čokoláda na vaření+kousek másla
Nejprve si uděláme korpus (těsto), takže z bílků ušleháme sníh. V druhé míse  utřeme žloutky s cukrem, přidáme heru a vše ostatní kromě kakaa. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné přidáme kakao. Světlé těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe višněmi (případně třešně) - vypeckované z kompotu (šťávu nevylejeme) a navrch nalijeme tmavé těsto.  Pečeme při 170 stupních cca 20minut.
Příprava krému - do 300 ml kompotové štavy (množství případně dolijeme vodou) přidáme cukr a vanilkový pudink - pozvolna uvaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Do vychladlého základu přidáme vanilkový cukr, máslo a rum a vymícháme v hladký krém (zde autorka Jiruška uvádí, že je možno si pár višní odložit, rozmixovat a poté přidat do krému, který tím získá růžovější barvu).
Umíchaný  krém natřeme na vychladlou buchtu a polijeme nebo pocákáme čokoládovou polevou. Nakrájíme na kostky.

Vaše názory

Další recepty

  • 7 nejčastejších chyb při grilování, týkají se i vás?

    Odpovídá Jan Hajný, šéfkuchař tescorecepty.cz. Poslechněte si také rozhovor, kde se dozvíte další rady a tipy ke grilování. 1. ...

  • Caesar hot dog

    Grilování patří k českému národu stejně jako chalupaření nebo pití piva. Po dlouhé zimě už netrpělivě vyhlížíme první jarní dny, kdy budeme...

  • Pivní roštěnky

    Naložená roštěnka - to je to pravé chlapské jídlo, kterým ale zcela jistě nepohrdne žádný labužník. Navíc příprava je velmi snadná a rychlá a...

  • Chalupářský boršč

    Boršč je druh polévky z červené řepy, oblíbený zejména v ukrajinské a ruské národní kuchyni, polévky podobné boršči se vaří i v Polsku a...

Náš tip
  • Originální květiny a kytice Frutiko z čerstvého ovoce, čokolády a dortů představují skvělý dárek s objednáním online a doručením po celé ČR!
  • Dodáváme originální parfémy a kosmetiku světových značek Armani, Dior, Chanel, Lacoste velice levně. Skladem máme 75 000 kusů parfémů a kosmetiky.
  • Sháníte kvalitní kancelářské židle? Vyberte si ze širokého sortimentu v internetovém obchodě Hawaj.cz

  • CVIČTE KEGELOVY CVIKY NEJEN PRO LEPŠÍ SEX!