I když aromaterapeutické kameny nejsou žádnou novinkou, těší se v poslední době jakémusi znovuobjevení a ohromné oblibě. Aroma kameny aktuálně pobláznily svět a z internetových obchodů mizí mrknutím oka. Současně jsou dokonce oblíbenější než aromalampy a vonné svíčky. Důvodů pro tento boom může být hned několik. Úžasné aroma kameny uvolňují vůni postupně a můžete je dát prakticky kamkoliv. Čili do šatních skříní, na toaletu, nebo jako dekoraci na stůl. Na aroma kamenech je perfektní i to, že když vyvoní, jednoduše na jejich povrch jen znovu nakapete éterické oleje. Kameny se znovu rozvoní na dlouhou dobu a o víc se nestaráte.
fotografie: Freepik
Zatoužili jste právě také po těchto aroma kamenech, které voní a zároveň dekorují interiér? Koupě není jedinou cestou, jak si je pořídit. Pojďte si s námi dnes vaše vlastní aroma kameny vyrobit.
K výrobě domácího aroma kamene budete potřebovat:
- Jeden a půl hrnku hladké mouky
- Čtvrt hrnku epsomské soli
- Půl hrnku vroucí vody (plus mínus tři lžíce vroucí vody navíc)
- Třicet až čtyřicet kapek oblíbeného éterického oleje
- Pokud chcete kámen obarvit na oblíbenou barvu, přichystáte si i potravinářské barvivo
- Misku
- Metličku, nebo vidličku
- Plech
- Pečicí papír
Jak budete při výrobě domácího aroma kamene postupovat:
- Začneme tím, že si smícháme v misce mouku a sůl
- Ve varné konvici nebo na sporáku si přivedeme k varu vodu
- Nyní opatrně vroucí vodu přidejte do směsi soli a mouky
- Zlehka promíchejte, ne nijak důkladně
- Teď přikápneme i éterické oleje, které jsme si pro svůj aroma kámen vybrali
- Pokud jdete barevnou cestou, přidejte teď i potravinářské barvivo. Čím sytější barvy chcete kámen mít, tím více kapek potravinářského barviva přidáte
- V tomto kroku společně vše promícháme a spojíme metličkou. Nyní už promícháme co nejdůkladněji
- Směs necháme vychladnout natolik, abychom ji mohli vzít do rukou. Když se tak stane, přejdeme k hnětení a tvarování. Pokud jste přidávali barvivo, vezměte si k tvarování kamenů rukavice
- Můžeme se tedy pustit do hnětení. Těsto rukama hněteme několik minut, abychom docílili hladké konzistence. Směs by měla strukturou a hladkostí připomínat chlebové těsto. Pokud se vám těsto v rukách drobí, přidávejte po lžících vodu. Vyvarujte se však velkému množství. Opravdu přidávejte vodu po jedné lžíci. Vždy tedy přidejte a prohněťte. A tak stále dokola, než bude mít směs tu správnou strukturu. Pokud naopak těsto příliš lepí, přidávejte po troškách mouku
- A nyní přejdeme k samotnému tvarovaní kamenů. Odeberte si z těsta kousek a ten si v dlaních vyválejte do tvaru, který chcete. Někdo dělá kameny do kulata, někdo jako oblázkové placky. Pokud chcete specifický tvar, můžete samozřejmě použít i různé formy a vykrajovátka
- Když máme vytvarováno, vyskládáme si kameny na plech s pečicím papírem a dáme schnout na radiátor. Kameny takto necháte vysychat dva dny
- Po uplynutí doby jsou vaše aroma kameny tvrdé a krásně voní
napsala Bára Klímová
zdroj: youngliving.com/blog
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.