Dnes pojedeme na něžné a jemné vlně. Na své si tak přijdou hlavně romantické duše. Vyrobíme si levandulový košík, který je božskou dekorací, ale najde i praktické využití. Můžete v něm skladovat drobnosti, jako třeba nové svíčky, klíče, či kovové mince. Sněhobílý levandulový košík si absolutně zamilujete.
K výrobě košíčku budete potřebovat:
- Silnější provázek, bavlnku, přízi, nebo jakýkoliv jiný vhodný materiál
- Nafukovací balónek, nebo kulatou misku (pokud pracujete s miskou, vezměte si k tvoření i potravinářskou folii)
- Tekuté lepidlo
- Užší skleničku
- Štětec
- Tavnou pistoli
- Nůžky
- Kdo se u košíku rozhodne i pro ucho, potřebuje silnější lanko
- Misku
- Další misku, nebo znovu balónek
- Libovolnou přízdobu. Například trsy sušené levandule
Jak budete při výrobě košíčku postupovat:
- Začneme samotným košíkem. Nafoukněte si tedy balónek na požadovanou velikost (nebo si otočíme misku dnem vzhůru, obalíme potravinářskou folií a postupujeme stejně, jako v případě balónku)
- Balónek uložíme na skleničku a přetřeme lepidlem
- Do lepidla začneme namotávat bavlnku
- V případě košíku můžete postupovat dle vaší nálady a vašeho vkusu. Můžete bavlnku různě kroutit, překládat, vrstvit, tvarovat, atd. Košík vypadá moc hezky, a také je praktičtější, když mu vytvoříte i vyvýšený okraj. To znamená, že bavlnku v několika řádcích ovinete kolem balónu kolem dokola
- Vše průběžně fixujete tekutým lepidlem. Bavlnku jednoduše přetřete štětcem
- Lepidlo můžete nanést ve více vrstvách. Když máte bavlnku zafixovanou lepidlem, nechte do druhého dne schnout
- Pokud jste se rozhodli i pro ucho, uložte lanko do misky a zalijte jej bezbarvým tekutým lepidlem. Počkejte, až se celý kus pořádně nasákne
- Poté lanko dejte natvarovat. Buď opět na misku, kterou otočíte dnem vzhůru, nebo použijte další balónek. Zase nechte proschnout do dalšího dne
- Nakonec si tavnou pistolí košíček zkompletujte. Pomocí teplého silikonu upevněte ucho ke stranám košíčku. Kdo chce, ve finále vše bohatě zalakuje lakem ve spreji
- Nakonec pomocí lepidla upevněte i sušenou, nebo čerstvou levanduli
Napsala Bára Klímová
foto: i.pinimg.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.