Fleky ze semolinové mouky – to je poslední novinka prémiové značky těstovin Panzani. Jejich neobvyklý, kosodélníkový tvar umožňuje velmi efektivní, moderní servírování jídel. Na českém trhu jsou to první fleky vyrobené výhradně ze semolinové mouky.
Právě nové fleky jsou spojením tradiční a moderní gastronomie, protože i ve střední Evropě jsou fleky v různých podobách součástí zdejší kuchyně již několik století, ovšem fleky Panzani, vyrobené ze semolinové mouky, splňují současné požadavky na lehkou, vyváženou stravu a na zdravou výživu. Navíc se díky semolinové mouce nelepí, takže na talíři budou vypadat vždy atraktivně.
S novými fleky si můžete vyzkoušet nejrůznější způsoby jejich přípravy a vychutnat si je vždy al dente. U nás nejčastější způsob přípravy – zapečené s uzeným masem nebo šunkofleky, můžete obohatit o další ingredience, jako jsou houby, zelí, zelenina a podobně. A právě díky semolinové mouce, z níž jsou fleky vyrobené, už se nemusíte obávat, že by se spekly nebo slepily v nevzhledný kus hmoty.
Fleky můžete také připravit s nejrůznějšími omáčkami, masem, rybami či mořskými plody. Své uplatnění najdou i ve studené kuchyni, třeba v těstovinových salátech. Zajímavý je také obal – všimněte si, že na boční straně je velmi jednoduchá pomůcka pro odhad jedné porce Fleků.
Více informací, receptů a také odpověď na soutěžní otázku najdete na www.panzani.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.