Medvědí česnek je jedním z prvních jarních darů přírody, který si zaslouží své místo ve vaší kuchyni. Tento voňavý poklad roste převážně na vlhkých a stinných místech, a kromě své charakteristické vůně nabízí i množství zdravotních benefitů. Obsahuje vitamín C, podporuje trávení a posiluje imunitu. Pokud máte možnost si jej nasbírat sami, buďte ohleduplní k přírodě a sbírejte pouze tolik, kolik skutečně využijete. A teď už k samotnému receptu, který je velmi snadný i rychlý na přípravu a zvládne ho úplně každý.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
250 g oblíbených těstovin (např. špagety nebo penne)
-
50 g čerstvých listů medvědího česneku
-
50 g parmezánu (plus trochu na posypání)
-
30 g piniových oříšků nebo vlašských ořechů
-
70 ml olivového oleje
-
špetka soli a pepře
-
trochu citronové šťávy (dle chuti)
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření je sceďte, ale ponechte si trochu vody z vaření na případné zředění pesta.
Mezitím připravte pesto. Do mixéru vložte listy medvědího česneku, parmezán, oříšky, olivový olej, špetku soli a pepře. Vše mixujte, dokud nevznikne hladká pasta. Pokud je pesto příliš husté, přidejte trochu vody z těstovin nebo olivového oleje.
Uvařené těstoviny promíchejte s připraveným pestem, aby se rovnoměrně obalily. Pokud je třeba, přidejte trochu vody z těstovin, aby byly těstoviny šťavnatější.
Hotový pokrm podávejte na talíři, posypaný trochou strouhaného parmezánu a případně čerstvými lístky medvědího česneku pro ozdobu.
Náš tip:
Pro obměnu chuti můžete k těstovinám přidat i restované cherry rajčátka nebo opečené kuřecí maso. Jídlo tak bude ještě výživnější.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.