Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, vznikající srážením mléčné bílkoviny. Jedná se o velmi hodnotnou potravinu, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo.
Tvarohové dezerty jsou velmi oblíbené. Tento tvarohový koláč se dá popsat jako jemný, plný tvarohové chuti a rozplývající se na jazyku. Jeho příprava není náročná, takže během chvilky už pak stačí jen postavit vodu na kávu a relax může začít.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme
-
150 g hladké mouky
-
100 g másla
-
50 g cukru
-
1 žloutek
-
1/2 lžičky prášku do pečiva
-
tuk a mouka
Náplň
-
500 g měkkého tvarohu
-
70 g cukru
-
1 balíček vanilkového cukru
-
2 žloutky
-
3 lžíce marmelády
-
3 bílky
-
100 g moučkového cukru
Z mouky s práškem do pečiva, cukru, žloutku a změklého másla vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho a necháme v chladnu odpočinout.
Mezitím připravíme náplň. Tvaroh smícháme s cukrem a žloutky, můžeme zředit trochou mléka.
Těsto vyválíme, vyložíme jím vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou formu. Těsto potřeme marmeládou, na ni rozetřeme tvaroh.
Zbylé bílky ušleháme dohusta s moučkovým cukrem. Rozetřeme je na tvarohovou náplň a koláč vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme zvolna asi 40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.