Chladné měsíce lákají k tomu zachumlat se do deky, uvařit si teplý čaj, zapálit vonnou svíčku a spolu s rodinou nebo přáteli sledovat oblíbený film. Je to ale i příležitost k povýšení svých gastronomických znalostí. A protože Skyr je tím pravým parťákem do kuchyně, přináší návrhy na nové gurmánské zážitky. A pak přijde třeba řada i na ten film.
Vegetariánská Tikka Masala se Skyrem
Ingredience:
- Květák
- 2 lžíce oleje
- 1 velký květák nakrájený na růžičky
- 1 lžička mleté hořčice
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky koření garam masala
Omáčka:
- 2 lžíce oleje
- 1 malá nakrájená cibule
- 1/4 šálku solených kešu oříšků
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 2 celé hřebíčky
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1/2 šálku vody
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého čerstvého zázvoru
- 250 ml smetany na vaření
- 2 lžíce mandlové mouky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky koření garam masala
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 2 lžíce bohušovického Skyru natur
- Čerstvé lístky koriandru
Postup:
Rozpalte na pánvi olej, přidejte květák s hořčicí, paprikou, kurkumou a garam masalou a za soustavného míchání pečte do křupava (6-8 minut). Vyjměte z pánve a udržujte květák v teple.
Do pánve přidejte olej a restujte pár minut cibuli společně s kešu, kardamomem a hřebíčkem. Přidejte rajčata a decilitr vody a vařte po dobu 5 minut. Kardamom a hřebíček vyhoďte, omáčku nechte mírně vychladnout a rozmixujte ji tyčkových mixérem.
Poté ji opět přeneste na pánev a za nízké teploty přidejte česnek a zázvor, krátce povařte. Přidejte smetanu, mandlovou mouku, sůl, cukr, garam masalu a kajenský pepř. Zhruba 10-12 minut za občasného míchání směr provařte. Nakonec vmíchejte bohušovický Skyr a květák, prohřejte. Před servírováním posypte lístky koriandru.
zdroj: www.skyrcz.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.