Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Lahodné máslové brambory s intenzivní česnekovou chutí

Lahodné máslové brambory s intenzivní česnekovou chutí

26.1.2025 - AndreaP.

Pokud máte rádi česnek, stejně tak jako víte, že česnek je velice zdravá potravina zejména teď, v době chřipkové epidemie, určitě si oblíbíte tento recept na česnekové brambory. Je to jednoduché a chutné jídlo, které vám přinese tradiční selskou kuchyni přímo na váš stůl. Česnekové brambory podávejte jako přílohu k masu nebo rybám, nebo je servírujte samostatně s čerstvým salátem jako lehké hlavní jídlo. Výsledkem bude chutný pokrm s intenzivní česnekovou vůní.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor

  • 8 stroužků česneku

  • 100 g másla

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • sůl a mletý pepř podle chuti

  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

 

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky.

Stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme.

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej.

Přidáme nasekaný česnek a opékáme na středním ohni, dokud nezačne zlátnout.

Přidáme nakrájené brambory, osolíme a opepříme podle chuti.

Posypeme tymiánem a dobře promícháme.

Smažíme na středním ohni, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké, což trvá asi 20-25 minut. V případě potřeby můžeme lehce podlít trochou vody. 

Na závěr posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a ještě jednou promícháme.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz