Pokud máte rádi česnek, stejně tak jako víte, že česnek je velice zdravá potravina zejména teď, v době chřipkové epidemie, určitě si oblíbíte tento recept na česnekové brambory. Je to jednoduché a chutné jídlo, které vám přinese tradiční selskou kuchyni přímo na váš stůl. Česnekové brambory podávejte jako přílohu k masu nebo rybám, nebo je servírujte samostatně s čerstvým salátem jako lehké hlavní jídlo. Výsledkem bude chutný pokrm s intenzivní česnekovou vůní.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
1 kg brambor
-
8 stroužků česneku
-
100 g másla
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 lžička sušeného tymiánu
-
sůl a mletý pepř podle chuti
-
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky.
Stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme.
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej.
Přidáme nasekaný česnek a opékáme na středním ohni, dokud nezačne zlátnout.
Přidáme nakrájené brambory, osolíme a opepříme podle chuti.
Posypeme tymiánem a dobře promícháme.
Smažíme na středním ohni, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké, což trvá asi 20-25 minut. V případě potřeby můžeme lehce podlít trochou vody.
Na závěr posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a ještě jednou promícháme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.