Přemýšlíte, co uvařit na večeři, aby to bylo zdravé, chutné a jednoduché? Tento recept na rybí pokrm s dlouhozrnnou rýží splní všechny tyto požadavky a ještě více. Spojení jemného rybího filé, křupavé zeleniny a lahodné rýže je dokonalým způsobem, jak potěšit celou rodinu a ještě dostat do jídelníčku tolik potřebné ryby. Navíc si recept snadno přizpůsobíte podle vlastních představ a dostupných surovin. Tak pojďme na to!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
250 g přírodní dlouhozrnné rýže
-
1/2 l vody
-
1/4 kostky zeleninového vývaru
-
1 cibule
-
3 stonky tymiánu
-
2 malé papriky
-
200 g salátové okurky
-
2 rajčata
-
700 g rybího filé
-
2 lžíce olivového oleje
-
100 g zahuštěné smetany
-
mletý pepř
-
troška zelené petrželky, kopru a kerblíku (máte-li)
-
1 lžička másla
-
sůl
Vložte rýži do hrnce s vodou a kostkou zeleninového vývaru. Přiveďte k varu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut doměkka.
Mezitím oloupejte cibuli, rozpulte ji a nakrájejte na jemné plátky. Otrhejte lístky tymiánu z omytých stonků. Omyté papriky rozkrojte na osminky, odstraňte semínka a nakrájejte na nudličky. Okurku oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, odstraňte semena a nakrájejte na drobné kousky. Rajčata vložte do vroucí vody, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Silnější filé rozkrojte na dva plátky o síle prstu.
V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a tymián a zpěňte na mírném ohni. Poté přidejte papriku a okurky a dusíme na středním ohni 2 minuty.
Na zeleninu položte rybí filé a rajčata a povrch přelijte zahuštěnou smetanou. Osolte a opepřete. Ještě poduste 5 minut.
Omyté bylinky jemně nasekejte a spolu s máslem zamíchejte k uvařené rýži.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.