Chcete překvapit rodinu nebo přátele něčím chutným a netradičním? Máme pro vás super tip! Kuřecí paličky se slaninou a zázvorovou glazurou. Skvěle chutnají a jsou snadné na přípravu. Navíc, když je připravíte, zaručeně budete hvězdou kuchyně!
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
kuřecí paličky (spodní část kuřecích stehen, pro každého 2-3)
-
plátky anglické slaniny (čím delší, tím lepší)
-
česnek
-
sůl
-
čerstvě mletý pepř
-
med
-
čerstvý kořen zázvoru
-
brambory (pro každého jednu velkou)
-
jarní cibulka
-
sýr cottage
Postup:
-
Příprava kuřecích paliček:
-
Každou kuřecí paličku zbavte kůže.
-
Plátky anglické slaniny předem poklaďte tenounkými plátky česneku, malinko posolte a opepřete.
-
Zabalte každou kuřecí paličku do připravené slaniny a naskládejte je do pekáče.
-
-
Příprava zázvorové glazury:
-
Na jemném struhadle nastrouhejte čerstvý zázvor (na 6 paliček použijte kousek velký asi jako nehet palce).
-
Vymačkejte šťávu ze zázvoru a smíchejte ji s lžící medu, popřípadě trošku opepřete.
-
-
Pečení:
-
Pekáč s kuřecími paličkami dejte do trouby a pečte odkryté při teplotě 180 stupňů.
-
Současně s paličkami pečte velké brambory – pořádně zabalené do alobalu – vedle na mřížce, ne přímo v pekáčku. Brambory se pěkně udusí a budou křehké.
-
-
Dokončení:
-
Asi po 50 minutách vytáhněte pekáč i brambory. Každou kuřecí paličku potřete ze všech stran zázvorovou glazurou a brambory otevřete.
-
Vraťte do trouby a pečte ještě 10 minut, dokud slanina nebude křupavá a brambory krásně opečené.
-
-
Servírování:
-
Horkou bramboru rozkrojte na půlku, trošku vydlabejte, osolte a do vzniklých důlků dejte sýr cottage smíchaný s nasekanou zelenou cibulkou.
-
Kuřecí paličky se slaninou a zázvorovou glazurou jsou připravené k podávání. Dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.