Hledáte způsob, jak se zahřát během chladných zimních měsíců? Vyzkoušejte naši zimní tuřínovou polévku, která překvapí svou chutnou jemností a potěší i vegetariány. Tuřín, byť dnes často opomíjený, má bohatou historii a je plný cenných živin jako vitamín C, vápník a draslík.
Tato polévka spojuje tuřín s brambory, fazolkami, česnekem a jemnou smetanou, čímž vytváří harmonickou a sytou kombinaci, která zasytí i zahřeje. Příprava je jednoduchá a výsledkem bude lahodný pokrm, který si zamiluje celá rodina.
(fotografie: redakce)
Potřebujeme:
- 400 g brambor
- 300 g tuřínu
- 150 g mražených zelených fazolek
- 1 lžička olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 400 ml mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- 850 ml zeleninového vývaru
- sůl
V hrnci zahřejte olej a na něm zlehka osmahněte rozmačkaný česnek. Přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený tuřín, oloupané a na kostky nakrájené brambory, přilijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a vařte asi 15 minut.
Asi polovinu polévky potom rozmixujte a vložte zpět do hrnce, přidejte fazolky, osolte a 8 až 10 minut ještě povařte.
Podávejte horké!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.