Pokud si nejste jisti, co připravit či uvařit v jakékoliv situaci, nebojte se sáhnout po tradičních receptech našich prababiček – nejen že chutnají výtečně, ale také krásně zahřejí a posílí vaše tělo zejména v zimních měsících. Úplným základem je tento lahodný slepičí vývar s houbami, mrkví a petrželí, který nejen že potěší vaše chuťové buňky, ale také přispěje k vašemu zdraví. Vývar je bohatý na živiny a vitamíny. Dochucený zázvorem a jemně nakrájenou petrželovou natí vám pomůže při nachlazení, které je v tomto ročním období typické. Tento polévkový zázrak jistě upokojí bolavé v krku či rozbouřený žaludek, dodá potřebnou sílu a zahřeje vás od hlavy až k patě. Co více si přát? Je to prostě ta nejlepší medicína!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 slepice
- 2 celery
- 1 mrkev
- 1 kořen petržele
- 100 g žampionů
- mletý pepř
- špetka zázvoru
- sůl
- petrželová nať
Vykuchanou slepici omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme zvolna v osolené vodě do poloměkka.
Potom přidáme zeleninu nakrájenou na stébla asi 3 cm dlouhá, nakrájené houby, pepř, sůl a zázvor. Polévka vaříme dál, až maso i zelenina změknou.
Mezitím si uvaříme zvlášť v osolené vodě vlasové nudle.
Po scezení je dáme do hotové polévky, dochutíme ji a jako poslední do ní vložíme jemně nakrájenou petrželovou nať.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.