Losos je oblíbenou rybou díky své všestrannosti a lahodné chuti. Tento jednoduchý recept na pečeného lososa v alobalu je rychlý a nenáročný, takže ho zvládnete připravit během všedního dne i při příležitosti slavnostních událostí. Voňavý rozmarýn a osvěžující citron spolu s máslem dokonale dochutí každé sousto a dodají lososu jedinečnou chuť. Můžete jej podávat s lehkým zeleninovým salátem a čerstvě upečenou bagetkou, která doplní tuto rybí delikatesu. Užijte si tento pokrm, který nikdy nezklame!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- losos bez kůže
- 3 plátky másla
- 1 větvička rozmarýnu
- kolečka citronu
- sůl
Příprava tohoto receptu je velice jednoduchá. Vezmeme kus alobalu, na který dáme jednu porci lososa, osolíme, poklademe kolečka citrónu, rozmarýn a nahoru rozprostřeme máslo. Důkladně zabalíme do alobalu. Takto připravíme potřebný počet porcí.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Alobal opatrně mírně otevřeme, přesuneme lososa i s alobalem na talíř a ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.