Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jednoduchý a rychlý losos v alobalu s voňavým rozmarýnem a jemným máslovým nádechem

Jednoduchý a rychlý losos v alobalu s voňavým rozmarýnem a jemným máslovým nádechem

10.1.2025 - AndreaP.

Losos je oblíbenou rybou díky své všestrannosti a lahodné chuti. Tento jednoduchý recept na pečeného lososa v alobalu je rychlý a nenáročný, takže ho zvládnete připravit během všedního dne i při příležitosti slavnostních událostí. Voňavý rozmarýn a osvěžující citron spolu s máslem dokonale dochutí každé sousto a dodají lososu jedinečnou chuť. Můžete jej podávat s lehkým zeleninovým salátem a čerstvě upečenou bagetkou, která doplní tuto rybí delikatesu. Užijte si tento pokrm, který nikdy nezklame!

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • losos bez kůže
  • 3 plátky másla
  • 1 větvička rozmarýnu
  • kolečka citronu
  • sůl

 

Příprava tohoto receptu je velice jednoduchá. Vezmeme  kus alobalu, na který dáme jednu porci lososa, osolíme, poklademe kolečka citrónu, rozmarýn a nahoru rozprostřeme máslo. Důkladně zabalíme do alobalu. Takto připravíme potřebný počet porcí.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Alobal opatrně mírně otevřeme, přesuneme lososa i s alobalem na talíř a ihned podáváme. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz