Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Šťavnaté vepřové kotlety s debrecínskou klobásou a zeleninovým mixem

Šťavnaté vepřové kotlety s debrecínskou klobásou a zeleninovým mixem

8.1.2025 - AndreaP.

Dnes si společně připravíme recept, který potěší každého milovníka pořádného kusu masa. Oblíbené vepřové kotlety, tentokrát s debrecínskou klobásou a zeleninou, vás okouzlí svou bohatou chutí a lákavým aroma. Křehké kotlety se dokonale propojí s lahodnou kombinací papriky, rajčat a slaniny, kdy si tak během chvíle vytvoříme vydatné a chutné jídlo. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si tento úžasný pokrm, který se skvěle hodí na rodinnou večeři nebo slavnostní oběd. 

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 vepřové kotlety
  • 50 g slaniny
  • 1 střední cibule
  • 100 g debrecínské klobásy
  • sůl
  • 2 zelené paprikové lusky
  • 3 rajčata
  • 1 lžíce mleté sladké papriky

 

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou.

Do základu vložíme posolené, naklepané a po okrajích naříznuté kotlety. Dusíme a podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy.

Když kotlety měknou, podlijeme více a přidáme vyčištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná nakrájená rajčata. Přisolíme a dusíme s masem.

K měkkému masu dáme ještě podusit na tenká kolečka nakrájenou klobásu.

Podáváme s brambory či s rýží.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz