Dnes si společně připravíme recept, který potěší každého milovníka pořádného kusu masa. Oblíbené vepřové kotlety, tentokrát s debrecínskou klobásou a zeleninou, vás okouzlí svou bohatou chutí a lákavým aroma. Křehké kotlety se dokonale propojí s lahodnou kombinací papriky, rajčat a slaniny, kdy si tak během chvíle vytvoříme vydatné a chutné jídlo. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Užijte si tento úžasný pokrm, který se skvěle hodí na rodinnou večeři nebo slavnostní oběd.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 vepřové kotlety
- 50 g slaniny
- 1 střední cibule
- 100 g debrecínské klobásy
- sůl
- 2 zelené paprikové lusky
- 3 rajčata
- 1 lžíce mleté sladké papriky
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní dorůžova cibuli. Přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou.
Do základu vložíme posolené, naklepané a po okrajích naříznuté kotlety. Dusíme a podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy.
Když kotlety měknou, podlijeme více a přidáme vyčištěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupaná nakrájená rajčata. Přisolíme a dusíme s masem.
K měkkému masu dáme ještě podusit na tenká kolečka nakrájenou klobásu.
Podáváme s brambory či s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.