Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Vyzkoušejte lahodné tvarohové halušky, které nezatíží vaši peněženku

Vyzkoušejte lahodné tvarohové halušky, které nezatíží vaši peněženku

7.1.2025 - AndreaP.

Halušky patří mezi nejikoničtější jídla Slovenska a tvoří nedílnou součást jeho bohaté kulinářské tradice. Jsou národním pokrmem, který vyniká svou jednoduchostí - na jejich přípravu potřebujete pouze základní suroviny jako mouka a vejce. Co víc, halušky jsou rychlé a snadné na přípravu, což je činí ideálním jídlem pro každou příležitost. Ať už zavítáte do luxusní restaurace v centru města nebo do malebné vesnické hospůdky kdekoliv na Slovensku, halušky vždy najdete na jídelním lístku v nějaké své podobě. Pokud tedy hledáte cenově dostupný způsob, jak nakrmit svou rodinu, halušky jsou jasnou volbou. Dnes si tento slovenský poklad připravíme s tvarohem a ukážeme si, jak jednoduché a chutné mohou být levné recepty.

(základem je tvaroh - fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 500 g tvarohu
  • 200 g hladké mouky
  • lžíce másla
  • 1-2 vajíčka
  • sůl

Dále pak dle chuti:

  • osmaženou strouhanku, cukr na posypání halušek, trocha másla na přelití

 

Tvaroh prolisujeme do jemna, smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli. Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící vody. Po pár minutách - až nám halušky vyplavou, je vylovíme.

Podáváme na talíři, kde je ještě posypeme osmaženou strouhankou s cukrem a maličko přelijeme rozpuštěným máslem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz