Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Vraťme se ke kořenům a připravme si lahodné míšence k pečenému masu a zelí

Vraťme se ke kořenům a připravme si lahodné míšence k pečenému masu a zelí

18.11.2024 - AndreaP.

Míšence jsou staročeskou lahůdkou, která si získala srdce mnoha generací. Tento jednoduchý a vydatný pokrm spojuje to nejlepší z vařených a syrových brambor, které tvoří základ pro lahodné šišky. Ačkoliv je příprava nenáročná, výsledkem je jedinečná příloha, která skvěle doplní kyselé zelí a pečené maso. Míšence jsou nejen chutné, ale také evokují vzpomínky na domácí kuchyni našich babiček, kde se vše připravovalo s láskou a péčí. Pojďme se tedy vrátit ke kořenům a připravit si tuto tradiční pochoutku, která vás zahřeje a potěší svou prostotou a chutí.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1/2 kg syrových brambor
  • 1/2 kg vařených brambor
  • 1/2 kg hrubé mouky
  • sůl

 

Těsto se skládá ze strouhaných syrových a rozmačkaných vařených brambor, do kterých se přidá hrubá mouka a sůl. Mouku přidávejte postupně, záleží na typu brambor, někdy stačí mouky méně. Společně zpracujeme, až nám vznikne tužší těsto, ze kterého tvoříme malé šišky asi 4 cm dlouhé. 

Dáváme je do vařící vody, ve které pak následně míšence vaříme asi 10 minut.

Je to vynikající příloha ke kyselému zelí a pečenému masu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz