Máte také rádi, když třeba večer u televize máte po ruce nějaké to slané zobání v podobě brambůrek, tyčinek a jiných ne příliš zdravých pochoutek? Máme pro vás dneska tip na zdravější variantu, kdy celodenní shon můžete zakončit něčím dobrým, a přitom ne až tak složitým na přípravu. Řeč je o upečené kořeněné cizrně. Pojďme na to.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 konzervu sterilované cizrny
- půl lžičky uzené papriky
- půl lžičky římského kmínu
- špetku sušeného česneku
- špetku sušeného koriandru
- trochu soli
- pár kapek citrónové šťávy
- olej
Nejprve slijte cizrnu, nechte okapat a nasypejte do misky.
Veškeré koření smíchejte, nasypejte na okapanou cizrnu, přidejte sůl, citrónovou šťávu a lehce zakápněte olejem. Vše promíchejte, aby se cizrna obalila danou kořenící směsí.
Obsah misky poté nasypejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů péct zhruba na půl hodiny. Cizrna ve výsledku musí být křupavá.
Během pečení občas promíchejte.
Nechte vychladnout a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.