Představte si, jak se ve vaší kuchyni rozvoní čerstvě připravené jablečné lívance, a to doslova během pár minut. Tento bleskový recept je ideální pro zaneprázdněná rána, kdy chcete potěšit sebe i svou rodinu lahodnou snídaní, aniž byste museli trávit dlouhou dobu u plotny. Čerstvé jablka, nadýchané těsto a špetka skořice vytvoří harmonii, kterou si zamilujete.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujete:
- 150 g bílého jogurtu
- 140 g mouky dle vlastního výběru
- 1 oloupané a nastrouhané jablko
- 1 lžíce medu
- 1 vejce
- špetka soli
- špetka skořice
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- kapka oleje na pánev
Vejce rozklepněte do mísy, přidejte med a dobře rozšlehejte.
Poté přidejte špetku soli, špetku skořice, oloupaná a nastrouhaná jablka, jogurt a vše důkladně v místě promíchejte.
Nakonec vmíchejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Na pánev kápněte trochu oleje, přidejte po několika lžících těsta (podle kapacity vaší pánve) a vytvarujte kulaté tvary typické pro lívanečky. Opékejte z obou stran do zlatavě hnědé.
Podávat můžete samotné, s marmeládou, s čerstvým ovocem, přelité medem či sirupem, s tvarohem či jogurtem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.