Představte si oblíbený tatarák, ale tentokrát s nečekanou a zdravou variantou - pečeným celerem. Tento recept v sobě kombinuje bohatou zemitou chuť pečeného celeru s pikantními doplňujícími ingrediencemi, které společně tvoří jedinečnou delikatesu. Tatarák z pečeného celeru je nejen skvělou volbou pro vegetariány, ale také pro všechny, kdo rádi zkouší nové a neobvyklé chutě.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 středně velký celer
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce worchestru
- 1 lžíce dijonské hořčiče
- 1 lžíce majolky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 cibulka
- 1 lžička sladké papriky mleté
- sůl
- pepř
- feferonka dle chuti
- zelená petrželka
Nejprve celou bulvu celeru omyjeme, zbavíme ho kořene a celý i se slupkou ho zabalíme do alobalu. Dáme do vyhřáté trouby, kde při teplotě cca 180 stupňů jej pečeme zhruba hodinu. Po upečení celer necháme v alobalu i vychladnout, až poté jej rozbalíme.
Upečený vychladlý celer poté oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a všechny ostatní suroviny, řádně promícháme a dáme uležet do lenice.
Podáváme na topinkách potřených česnekem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.