Také vám šunkofleky připomínají dětství? Obědy ve škole, prázdniny u babičky… Pojďte si je zase uvařit! Často se do nich přidává uzené maso, ale jak už název pokrmu napovídá, můžete je zapéct i s dobrou šunkou. S použitím kvalitní šunky a vajíček budou šunkofleky určitě stejně dobré, nebo ještě lepší, než ve vašich vzpomínkách.
(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
• 800 g těstovin na šunkofleky
• 400 g kvalitní šunky vcelku
• 10 vajíček
• 2 lžíce másla + na vymazání pekáče
• sůl
• pepř
Do hrnce nalijte dostatek vody, vložte šunku a přiveďte postupně k varu.
Nechte šunku 5 minut vařit a poté ji vyjměte a vodu dostatečně osolte. Uvařte v ní těstoviny tak, aby zůstaly na skus.
Lehce vychladlou šunku nakrájejte na kostičky.
Do hotových zcezených těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte na kostičky nakrájenou šunku.
V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř.
Do těstovin vmíchejte rozšlehaná vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.
Pečte na 180 °C po dobu 20 – 30 minut (dozlatova).
TIP: Šunkofleky podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.