Hlíva s vepřovým na český způsob. Jednoduchý recept pro dny všední i sváteční
27.9.2024 - AndreaP.
Vepřové maso a houby tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Je to ideální pokrm pro tradiční rodinný oběd či večeři. Vepřové maso je šťavnaté a plné chuti, houby pak zase dodají pokrmu vůni a jemnou chuť. Příprava tohoto jídla je navíc rychlá a jednoduchá, takže si jej můžete připravit i během pracovního týdne.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 200 g vepřového masa nakrájeného na kostky
- 100 g hlívy ústřičné
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- Solamyl
- mléko
- 1 papriku zelenou
- sůl
- pepř
- bazalku
- zázvor
- majoránku
- provensálské koření
- worcesterovou omáčku
Maso osmahneme na rozpáleném oleji samostatně. Vyndáme z pánve a následně osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a restujeme, až je paprika měkká.
Pak přidáme na kousky nakrájenou hlívu a dále restujeme asi 5 minut na mírném plameni. Když je třeba, podléváme vodou.
Vložíme maso. Přidáme trochu Solamylu na zahuštění, worcesterovou omáčku na chuť a trochu mléka na zjemnění. Nakonec okořeníme na plátečky nakrájenými stroužky česneku a uvedeným kořením. A ještě chviličku podusíme.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.