Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Hlíva s vepřovým na český způsob. Jednoduchý recept pro dny všední i sváteční

Hlíva s vepřovým na český způsob. Jednoduchý recept pro dny všední i sváteční

27.9.2024 - AndreaP.

Vepřové maso a houby tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Je to ideální pokrm pro tradiční rodinný oběd či večeři. Vepřové maso je šťavnaté a plné chuti, houby pak zase dodají pokrmu vůni a jemnou chuť. Příprava tohoto jídla je navíc rychlá a jednoduchá, takže si jej můžete připravit i během pracovního týdne. 

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 200 g vepřového masa nakrájeného na kostky
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • Solamyl
  • mléko
  • 1 papriku zelenou
  • sůl
  • pepř
  • bazalku
  • zázvor
  • majoránku
  • provensálské koření
  • worcesterovou omáčku
 
Maso osmahneme na rozpáleném oleji samostatně. Vyndáme z pánve a následně osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a restujeme, až je paprika měkká.
 
Pak přidáme na kousky nakrájenou hlívu a dále restujeme asi 5 minut na mírném plameni. Když je třeba, podléváme vodou.
 
Vložíme maso. Přidáme trochu Solamylu na zahuštění, worcesterovou omáčku na chuť a trochu mléka na zjemnění. Nakonec okořeníme na plátečky nakrájenými stroužky česneku a uvedeným kořením. A ještě chviličku podusíme.
 
Podáváme s rýží. 
 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz