Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Plněné žampiony ve smetanové omáčce

Plněné žampiony ve smetanové omáčce

25.9.2024 - AndreaP.

Nemáte zrovna chuť na maso a jste milovníci hub? Pak právě pro vás máme tento recept na skvělé plněné žampióny, doplněné nakonec smetanou pro zjemnění. Snadná příprava a skvělá chuť. Vyzkoušejte a dáte nám za pravdu.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g velkých žampionů
  • 80 g másla
  • 1 malá cibule
  • 120 g rýže
  • 3 dl kysané smetany
  • sůl
  • pepř

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat.

Z očištěných žampionů odkrojíme třeně.

Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme.

Pak vmícháme rýži a touto směsí naplníme kloboučky žampionů. Takto naplněné je urovnáme do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampiony změknou.

Krátce před dopečením polijeme kysanou smetanou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz