Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet

Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet

18.9.2024 - AndreaP.

Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a zároveň vznešeností. Tento francouzský klasický dezert je znám svou lehkou a nadýchanou texturou, která se doslova rozplývá na jazyku. Při správné přípravě suflé krásně naběhne a vytvoří krustičku na povrchu, zatímco uvnitř je jemně tekuté a plné intenzivní čokoládové chuti. Ať už budete podávat čokoládové suflé s ovocem, s kopečkem vanilkové zmrzliny, se šlehačkou nebo jen tak samotné, vždy bude skvělým zakončením každého jídla. 

(fotografie: Freepik)

Na 4 porce potřebujeme :

  • 100 g jemně hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa)
  • 100 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 vrchovaté lžičky mouky

 

Čtyři formičky na suflé pečlivě vymažeme tukem (je to opravdu důležité) a poprášíme moukou.

Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni při nízké teplotě, zamícháme.

Vejce, žloutek a cukr vyšleháme do husté, světlé tekuté hmoty.

Za stálého míchání pak vlijeme čokoládovou hmotu do vaječné.

Nakonec přimícháme mouku.

Vzniklou hmotu vlijeme do formiček a dáme alespoň na půl hodiny vychladit. Není se třeba bát, když bude hmota v ledničce nejprve připomínat pudink a později zase máslo. Vše se při pečení srovná.

Troubu vyhřejeme  na vysokou teplotu 200-230 stupňů.

Pečeme podle teploty trouby čtyři a půl až šest minut.  Povrch musí být pevný. Poté necháme minutu odpočinout a opatrně vyklopíme.

Posypeme moučkovým cukrem a pak už si jen pochutnáváme. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz