Pikantní guláš z cukety a žampiónů je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční chuť guláše v lehčí vegetariánské verzi. Navíc je to dokonalý recept k zužitkování další z neustále se rodících cuket na našich zahradách. Recept je to velmi rychlý, tudíž oběd máte doslova za půl hodiny na stole.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 středně velkou cibuli
- 5 stroužků česneku
- 1/2 středně velké cukety
- 5 žampiónů
- 1 čili papričku
- 2 lžičky rajského protlaku
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl
- 1 lžíci olivového oleje
- 1/2 kostky masoxu (bujónu)
- 1 lžíce mouky
Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, poté přidáme nakrájené žampióny na silnější plátky, oloupatou a na kostičky nakrájenou cuketu zbavenou semínek, čili papričku a vše společně chvíli za promíchávání restujeme.
Přidáme sladkou papriku a rajský protlak, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme masox (či bujón) a nadrobno nakrájený česnek. Vaříme takto asi 15 minut.
Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, řádně promícháme a ještě chvíli povaříme.
Podáváme s rýží, případně s bulgurem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.