Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pórek a mleté maso aneb kombinace, která vás nadchne svou jednoduchostí i chutí

Pórek a mleté maso aneb kombinace, která vás nadchne svou jednoduchostí i chutí

13.9.2024 - AndreaP.

Pórek, často opomíjený ve srovnání se svými příbuznými, jako je cibule a česnek, je skutečným pokladem v kuchyni. Obsahuje vitamíny, např. provitamin A, Thiamin, B, C, E, karoten a minerální látky, např. draslík, vápník, fosfor, železo, mangan, selen, což z něj činí skvělou volbu pro zdravou stravu. Pórek je hojně užívaný hlavně do polévek, omáček, nebo se krájí na chleba. Neměl by však chybět ani v rybích polévkách a jako přísada při vaření ryb a krabů, ale také vepřového ovaru a jehněčího masa. Římané připravovali z mladého póru i salát. My se ale od Římanů přesuneme zpět do současnosti a připravíme si jednoduchý recept právě z této zeleniny, kterým je pórkové maso. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 400 g pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • sůl
  • mletý pepř

 

Nejprve si řádně očistíme pórek, nezapomeneme propláchnout a nakrájíme jej na tenká kolečka, která krátce podusíme na rozehřátém tuku.

Poté přidáme mleté maso, promícháme a mírně opečeme, zasypeme moukou, zamícháme a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme sůl a pepř.

Pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme.

Jako příloha se hodí různě upravené brambory.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz