Konzumace dýní má prokazatelně prospěšné účinky na náš organismus. Dýně jsou dobře stravitelné, a proto je mohou do jídelníčku zařadit nejen dospělí, ale i děti, třeba hned v prvních příkrmech. Dýně obsahují hodně vody, spoustu vlákniny a skvěle doplní jídelníček při očistě organismu. Dýně má vysoký obsah antioxidantů, vitamínů a minerálů a dají se jednoduše připravit nasladko i naslano. Náš dnešní recept na dýňovou frittatu je skvělým způsobem, jak využít právě zmíněnou sezónní surovinu a během chvilky si připravit chutné a výživné jídlo. Tento italský pokrm se tradičně připravuje z vajec a různých přísad a je ideální pro rychlou večeři. Kombinace sladké dýně, aromatických bylinek a sýra vytvoří chuť, které nikdo neodolá.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 červená cibule
- olivový olej
- 400 g máslové dýně
- 250 g klobásy
- sůl
- hrst nakrájené kapusty
- 8 vajec
- 150 ml zakysané smetany
- 150 g sýru Feta
Předehřejte troubu na 200 °C.
Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.
Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.