Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Frikadely nebo karbanátky? Vyzkoušejte houbovou verzi!

Frikadely nebo karbanátky? Vyzkoušejte houbovou verzi!

9.9.2024 - AndreaP.

Houbové frikadely, nebo chcete-li karbanátky, jsou skvělou alternativou k těm tradičním masovým, které ocení nejen vegetariáni, ale také milovníci hub. Tento pokrm je chutný, zdravý a snadno připravitelný. Houby totiž dodávají pokrmu jedinečnou chuť, která je takto odlišuje od klasických masových variant, a navíc jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, což z nich činí výživnou součást jídelníčku. Připravte si tyto houbové frikadely jako hlavní chod nebo jako zajímavý doplněk k různým omáčkám a přílohám. 

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 500 g čerstvých hub
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • 2 žemle
  • vejce
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať
  • podle potřeby krupice
  • olej na smažení

 

Očištěné houby spolu s cibulí umeleme na masovém strojku, poté přendáme na pánev a dusíme asi 10 minut na másle.

Do prochladlé směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, ostatní přísady a podle potřeby zahustíme krupicí.

Tvoříme placičky, které  po obou stranách na rozpáleném oleji osmažíme.

Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz