Houbové frikadely, nebo chcete-li karbanátky, jsou skvělou alternativou k těm tradičním masovým, které ocení nejen vegetariáni, ale také milovníci hub. Tento pokrm je chutný, zdravý a snadno připravitelný. Houby totiž dodávají pokrmu jedinečnou chuť, která je takto odlišuje od klasických masových variant, a navíc jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, což z nich činí výživnou součást jídelníčku. Připravte si tyto houbové frikadely jako hlavní chod nebo jako zajímavý doplněk k různým omáčkám a přílohám.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 500 g čerstvých hub
- 1 cibule
- 20 g másla
- 2 žemle
- vejce
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- podle potřeby krupice
- olej na smažení
Očištěné houby spolu s cibulí umeleme na masovém strojku, poté přendáme na pánev a dusíme asi 10 minut na másle.
Do prochladlé směsi přidáme namočené a vymačkané žemle, ostatní přísady a podle potřeby zahustíme krupicí.
Tvoříme placičky, které po obou stranách na rozpáleném oleji osmažíme.
Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.