Jablkový koláč Džaldí-džaldí je rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete pro jeho lahodnou chuť a maximálně snadnou přípravu. Jen inspirovaný indickou kuchyní a kombinuje křupavou texturu těsta se šťavnatou a jemnou sladkostí jablek s vůní skořice. Hodí se pro každou příležitost, ať už je to sladká tečka po obědě či večeři nebo rychlá svačinka ke kávě, a to nejen o víkendu.
(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 1 šálek polohrubé mouky
- 1 šálek krupičky
- 1 šálek pískového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 kg jablek
- 1 lžička vanilky nebo skořice
- 200 g másla
V míse smícháme mouku, krupičku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme - vytvoříme drobenku. Směs smícháme s jednou lžičkou vanilky nebo skořice.
Tři čtvrtiny této směsi nasypeme do menšího pekáče nebo do dortové formy. Na to nastrouháme oloupaná jablka a ochutíme další lžičkou vanilky nebo skořice.
Navrch nasypeme druhou část směsi.
Dáme péci do vyhřáté trouby na 30 - 35 minut (190 stupňů Celsia, horkovzdušně 170 stupňů).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.