Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Jablkový koláč Džaldí-džaldí: Sladká pochoutka za pár minut

Jablkový koláč Džaldí-džaldí: Sladká pochoutka za pár minut

5.9.2024 - AndreaP.

Jablkový koláč Džaldí-džaldí je rychlý a jednoduchý dezert, který si zamilujete pro jeho lahodnou chuť a maximálně snadnou přípravu. Jen inspirovaný indickou kuchyní a kombinuje křupavou texturu těsta se šťavnatou a jemnou sladkostí jablek s vůní skořice. Hodí se pro každou příležitost, ať už je to sladká tečka po obědě či večeři nebo rychlá svačinka ke kávě, a to nejen o víkendu.

                 (ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)

 

Potřebujeme:

  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 šálek krupičky
  • 1 šálek pískového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 kg jablek
  • 1 lžička vanilky nebo skořice
  • 200 g másla

V míse smícháme mouku, krupičku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme - vytvoříme drobenku. Směs smícháme s jednou lžičkou vanilky nebo skořice.

Tři čtvrtiny této směsi nasypeme do menšího pekáče nebo do dortové formy. Na to nastrouháme oloupaná jablka a ochutíme další lžičkou vanilky nebo skořice.

Navrch nasypeme druhou část směsi.

Dáme péci do vyhřáté trouby na 30 - 35 minut (190 stupňů Celsia, horkovzdušně 170 stupňů).

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz