K moučníkům, kde jednu z hlavních rolí hrají jablka, se vracíme v redakci celkem pravidelně, protože takový moučník je vždy zárukou toho, že bude šťavnatý, chutný a ze stolu zmizí rychlostí blesku. A přesně toto je i velké plus moučníku, který vám chci dnes představit. Autorka sama ho nazvala jako "štrúdl trochu jinak", proč zrovna štrúdl si lehce odvodíte ze surovin, kterým se moučník plní. A až ochutnáte, tak sami uvidíte, nebo přesněji ucítíte na jazyku, že je prostě opravdu moc fajn. Takže ač je víkend ještě poměrně daleko, nic nám nebrání v tom, vychutnat si něco dobrého u kávy či čaje.
(fotografie: redakce)
Potřebujeme:
Těsto
- 250 g bílého jogurtu
- 1 hera
- 1/2 kg hladké mouky
Pudink
- 1/2 l mléka
- lžička cukru
- 1 pudinkový prášek
- můžete přidat kapku rumu
- piškoty
- jablka
- skořice
- ořechy
- rozinky
Z bílého jogurtu, hery a hladké mouky vypracujeme klasické těsto na štrůdl. Rozdělíme ho na dvě poloviny.
Jednu polovinu vyválíme na plát ve velikosti pekáče, který dobře vymažeme a vysypeme. Těsto poté na pekáč přeneseme. Poté celé těsto poklademe piškoty (s mírnými rozestupy), na piškoty pak dáme plátky jablek. Posypeme skořicí, přidáme mleté ořechy, rozinky, prostě kdo má co rád. To celé zalijeme vychladlým pudinkem, který jsme si uvařili předem klasickým způsobem.
Z druhého dílu těsta pak rovněž vyválíme plát a celé to přikryjeme.
Dáme do vyhřáté trouby a upečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.