Kung Pao je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Tento pikantní pokrm kombinuje křehké kousky kuřecího masa, křupavé arašídy a výraznou chuť pepře a sušených chilli papriček. Kung Pao je známé svou vyváženou kombinací sladkých, slaných a pálivých chutí, které dohromady vytvářejí nezapomenutelný gastronomický zážitek. A my si dnes ukážeme, jak si tento exotický, a přesto nesmírně jednoduchý recept připravit doma v české kuchyni.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1/2 kg kuřecího masa
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky glutasolu (nemusí být)
- 2-3 lžíce solamylu
- 1 dcl sojové omáčky
- olej
- 2-3 hrsti arašídů nebo nasekaných mandlí
- 1 malá chilli paprička nebo 1 česnek (dle chuti)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.